Aktuálne otázky pôsobenia poisťovacích sprostredkovateľov na českom poistnom trhu - Krotká, Katarína (2012)
Práca sa zaoberá podmienkami pôsobenia poisťovacích sprostredkovateľov na českom poistnom trhu.Hlavným cieľom práce je priblížiť legislatívu upravujúcu sprostredkovateľskú činnosť a zároveň zistiť jej nedostatky. V prvej kapitole sú popísané špecifiká poistných produktov, ktoré zásadným spôsobom ovplyvňujú ich distribúciu, v druhej sú analyzované distribučné kanály. Tretia časť sa venuje aktuálne platným zákonom a predloženému návrhu novelizácie. Posledná kapitola sa zaoberá názormi obyvateľov na pôsobenie poisťovacích sprostredkovateľov v Českej republike.