Hodnocení kvality vysokých škol a jejich srovnání - Havlík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kincl, Tomáš, 1979-; Novák, Michal (2012)
Práce v teoretické rešerši předkládá srovnání žebříčků kvality vysokých škol. Porovnává mezinárodní žebříčky a srovnává kritéria, která používají. Na národní úrovni se zabývá jak žebříčky primárně informativními, tak hodnoceními která ovlivňují chod vysokých škol jako například hodnocení Akreditační komise. V praktické části pak sleduje umístění Fakulty managementu v různých žebříčcích, účel těchto žebříčků a předkládá realistická doporučení, jak se v těchto srovnáních umisťovat co nejlépe.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: vysoké školy; pedagogická evaluace; management jakosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; universities and colleges; educational evaluation; quality control; master's theses