Zvláštnosti podnikatelského prostředí Dominikánské republiky a možnosti rozšíření spolupráce s ČR - Rejtharová, Michaela (2011)
Diplomová práce Zvláštnosti podnikateského prostředí Dominikánské republiky a možnosti rozšíření spolupráce s ČR přináší detailní pohled na podnikatelské prostředí této rozvojové země. Pomocí PEST analýzy je zkoumáno právní a politické prostředí, ekonomické prostředí, sociální a kulturní a následně i technologické prostředí. SWOT analýza poté posuzuje silné a slabé stránky této země a příležitosti a hrozby pro potenciální podnikatele. Další část této práce vyhodnocuje vzájemné obchodní vztahy České republiky a Dominikánské republiky a vzájemné dohody a instituce v těchto vztazích. Pomocí výzkumu mezi českými cestovními kancelářemi a podnikateli, kteří mají zkušenosti s tímto teritoriem, jsou navrženy oblasti pro rozšíření vzájemné spolupráce mezi oběma zeměmi do budoucna.