Zvláštnosti podnikatelského prostředí Dominikánské republiky a možnosti rozšíření spolupráce s ČR - Rejtharová, Michaela; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce Zvláštnosti podnikateského prostředí Dominikánské republiky a možnosti rozšíření spolupráce s ČR přináší detailní pohled na podnikatelské prostředí této rozvojové země. Pomocí PEST analýzy je zkoumáno právní a politické prostředí, ekonomické prostředí, sociální a kulturní a následně i technologické prostředí. SWOT analýza poté posuzuje silné a slabé stránky této země a příležitosti a hrozby pro potenciální podnikatele. Další část této práce vyhodnocuje vzájemné obchodní vztahy České republiky a Dominikánské republiky a vzájemné dohody a instituce v těchto vztazích. Pomocí výzkumu mezi českými cestovními kancelářemi a podnikateli, kteří mají zkušenosti s tímto teritoriem, jsou navrženy oblasti pro rozšíření vzájemné spolupráce mezi oběma zeměmi do budoucna.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses