Metodika oceňování nemovitostí a ocenění rodinného domu včetně příslušenství - Novák, Michal; Heřman, Jan; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce obsahuje dvě části. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy v oblasti oceňování nemovitostí, bez jejich znalostí se neobejde vypracování praktické části. Dále je zde zdůrazněna činnosti katastru nemovitostí a pracovní náplň odhadců a znalců. Na závěr teoretické části jsou stručně uvedeny a popsány postupy jednotlivých metod oceňování. Druhá část, praktická, je zaměřena na ocenění konkrétní nemovitosti, a to rodinného domu včetně příslušenství za použití administrativního ocenění pomocí nákladové metody. Zde byla využita oceňovací vyhláška č. 3/2008, ve které jsou přesně uvedeny postupy a hodnoty, které jsou důležité pro ocenění nemovitosti za účelem zjištění ceny pro daňové účely.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses