Vývoj zahraničního obchodu ČR s Brazílií - Černohousová, Dana (2012)
Diplomová práce pojednává o Brazílii jako o hospodářsky a politicky silné zemi s mnoha možnostmi pro zahraniční i české subjekty. Jsou zde analyzovány obchodní podmínky, problémy a bariéry vstupu na brazilský trh a naopak příležitosti perspektivních oborů. Práce se zabývá vývojem česko-brazilských vztahů, současnou smluvní základnou a hospodářskou spoluprací obou zemí. Praktická část práce analyzuje vybrané firmy, které již mají zkušenosti s obchodováním na brazilském trhu.