Analýza českého podnikatelského prostředí z pohledu francouzských malých a středních podniků - Ročková, Simona (2012)
Diplomová práce se zabývá hodnocením českého podnikatelského prostředí z pohledu malých a středních francouzských firem působících v autorem vybraných oblastech, které vstoupily, a nebo se pokusily o vstup na daný trh. Analyzuje vývoj firem na českém trhu od prvních kontaktů až po úplné etablování. Na základě zkušeností společností hodnotí silné a slabé stránky českého podnikatelského prostředí. Dává doporučení dalším francouzským firmám, které přemýšlejí o vstupu na český trh a nevědí, co od něj očekávat.