Hospodářské vztahy ČR se zeměmi BRIC - Krajníková, Veronika; Neuwirthová, Magda; Koukalová, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce pojednává o vzájemných vztazích České republiky se zeměmi BRIC. Jednotliví členové toho uskupení - Brazílie, Rusko, Indie a Čína -- mají potenciál stát se v příštích letech či desetiletích nejsilnějšími ekonomikami světa. Cílem práce je provést analýzu dosavadní obchodních vztahů České republiky s těmito zeměmi a na základě této analýzy vyvodit určité prognózy budoucí spolupráce a najít příležitosti pro české exportéry. Práce by měla poskytnout objektivní zhodnocení založená na statistických údajích a praktické připomínky, které se týkají odlišností kultur a specifik obchodního jednání. Práce by měla posloužit jako základní přehled pro české exportéry, kteří mají zájem do zemí BRIC vyvážet.
Vedoucí práce: Magda Neuwirthová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses