Hospodářské vztahy mezi EU a zeměmi BRIC - Vančura, Jan; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce pojednává o hospodářských vztazích Evropské unie se zeměmi BRIC se zaměřením na Brazílii. V první kapitole popisuje obecné a ekonomické charakteristiky zemí BRIC a zkoumá jejich postavení ve světovém hospodářství. Další kapitola se zabývá vybranou zemí, Brazílií. Z ekonomického pohledu analyzuje její silné a slabé stránky, zahraniční obchod a popisuje dohody, na základě kterých probíhají hospodářské vztahy s EU. Třetí kapitola detailně charakterizuje vývoj a současnou podobu hospodářských vztahů EU obecně, se zeměmi BRIC a především s Brazílií. Poslední část poskytuje zamyšlení nad perspektivními sektory vzájemných vztahů EU a Brazílie se zaměřením na konkrétní podobu jejich dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses