Analýza trhu práce Středočeského kraje. - Karásek, Petr (2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou trhu práce Středočeského kraje v letech 2006 - 2011. Cílem je analyzovat počet nezaměstnaných a počet volných pracovních míst v kraji. Dále zjistit vliv ekonomické krize na tyto ukazatele a vůbec na trh práce v kraji. Teoretická část se bude zabývat trhem práce a nezaměstnaností. V praktické části pak následuje samotná analýza. Nejdříve kraje jako celku, a poté jednotlivých okresů kvůli větší vypovídací schopnosti. Výsledkem tak bude statistická analýza všech okresů a jejich porovnání mezi sebou a vůči celému kraji. Na závěr pak následuje shrnutí zjištěných dat a vyhodnocení celkového stavu kraje podle toho, jakou měrou se na něm jednotlivé okresy podílí. Dále pak zda-li ekonomická krize ovlivnila trh práce ve Středočeském kraji a pokud ano, tak do jaké míry.