Právní postavení žadatelů o azyl v EU - Potluková, Pavlína; Grmelová, Nicole, 1975-; Šťastný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá popisem okolností týkajících se vytvoření Společného evropského azylového systému a dále se zaměřuje na azylová řízení ve vyspělých zemích. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, z nichž první vysvětluje základní pojmy z oblasti azylu. Ve druhé kapitole je líčen vývoj právního postavení uprchlíků a žadatelů o azyl, a to v souvislosti s právními akty a mezinárodními smlouvami, které postavení těchto osob upravují. Otázce základních práv a povinností žadatelů o azyl a azylantů se věnuje třetí část práce, na kterou navazuje kapitola zaměřující se na popis průběhu a výsledků azylových řízení v pěti vybraných evropských zemích.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses