Vývoj zbožového obchodu Francie v letech 2001 až 2011 - Španihelová, Zdeňka (2012)
Bakalářská práce se zabývá zbožovým obchodem Francie mezi lety 2001 a 2011. Jejím cílem je analýza vývoje ve zvoleném období včetně prognózy možného vývoje. Práce je rozdělena do tří částí. Předmětem první je zbožový obchodu země mezi lety 2001 a 2007, druhá část navazuje a pokračuje až do roku 2011. Obchod se zbožím je analyzován z pohledu komoditní a teritoriální struktury, ale také ve vztahu k běžnému účtu a některým jeho položkám. Třetí část zhodnocuje dopad tří ekonomických krizí na zahraniční obchod Francie se zbožím a jeho možný vývoj do roku 2021.