Ochrana spotřebitele a obchodování na internetu - Vlachová, Alena; Neděla, Radek; Patočka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této práce je zaměření se na českého spotřebitele a získání uceleného přehledu práv a oprávnění, která mu při obchodních vztazích společně s prodávajícím vznikají. Pro získání uceleného přehledu se jedná o jasné definování spotřebitele a přiblížení si zákona o ochraně spotřebitele společně s občanským zákoníkem, čemuž se věnuje první a druhá kapitola. Součástí tohoto cíle je také zmapování největších spotřebitelských organizací a jejich činností, zároveň přiblížení internetových certifikací a určení jejich bližšího významu. Třetí kapitola se zabývá variantami řešení spotřebitelských sporů, jejichž možnosti se neustále rozšiřují. Mezi další cíle této práce patří specifikování fenoménu obchodování na internetu a problematiky, jež se s tímto trendem v dnešní době pojí. Jako vhodný příklad jsem zvolila slevové portály, které prvně před dvěma lety zaplavily český trh se svými zvýhodněnými nabídkami. Pro získání kvalitních informací jsem uskutečnila strukturovaný rozhovor se zástupcem jednoho z českých slevových portálů. Závěrem práce je srovnávací analýza dvou českých slevových portálů a především jejich chování k českým spotřebitelům.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses