Daňové aspekty pronikání podniků na zahraniční trhy - Berková, Hana; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Marková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce rozebírá různé aspekty zdanění při expanzi podniku na zahraniční trh. V první kapitole jsou rozlišeny nominální a efektivní daňové sazby a regulace daňové zátěže ze strany podniků při zvyšujících se daňových sazbách v současné dluhové krizi. Druhá kapitola je věnována smlouvám o zamezení dvojího zdanění a metodám, pomocí kterých se dvojí zdanění vyloučí. Ve třetí kapitole jsou popsány způsoby tvorby transferových cen a předběžné cenové dohody, které mohou podniky uzavřít s daňovou správou a předem tak získat jistotu ohledně své daňové zátěže. Poslední kapitola je věnována daňovým pobídkám a rizikům, především v podobě daňových úniků, a také averzi států se standardním systémem zdanění vůči daňovým rájům.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses