Podnikání malých a středních firem v Belgii - Buchtová, Lucie (2012)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu podmínek podnikání malých a středních firem v Belgii. První kapitola popisuje, jakým způsobem je možné tyto podnikatelské subjekty definovat, jaké jsou jejich slabé a silné stránky a význam v rámci Evropské unie. Další část obsahuje stručné informace o Belgii a zahrnuje popis zdejšího podnikatelského prostředí. Třetí kapitola je věnována charakteristice malých a středních podniků v Belgii s ohledem na jejich podíl na celkovém počtu aktivních firem, zaměstnanosti a dalších ukazatelích a podrobně analyzuje systém veřejné podpory podnikání na evropské, národní i regionální úrovni. Závěrečná část práce zahrnuje srovnání sektoru malých a středních podniků v Belgii se stejnou kategorií firem v České republice.