Současné ekonomické vztahy USA a Latinské Ameriky - Zapletalová, Veronika; Hnát, Pavel, 1981-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce pojednává o současných ekonomických vztazích USA a zemí Latinské Ameriky. První kapitola je věnována popisu regionu Latinské Ameriky a jeho obchodním vztahům s USA. Dále se zde nachází krátké shrnutí historického vývoje a zapojení Spojených států amerických do něj. Druhá kapitola se zaměřuje na vybrané země Latinské Ameriky a jejich bilaterální obchodní vztahy s USA. Konrétně jde o Brazílii, Kolumbii a Chile. Většina této kapitoly je věnována vzájemnému obchodu zbožím a službami. Je v ní zmíněno i investiční prostředí, přímé zahraniční investice a jejich vliv na vybrané země.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses