Právní rámec měnové stability eurozóny - Dendisová, Zuzana (2012)
Bakalářská práce "Právní rámec měnové stability eurozóny" analyzuje oblast evropské hospodářské monetární spolupráce od druhé světové války až po současnost z pohledu evropského práva a evropské ekonomiky. První kapitola je věnována vývoji Evropské měnové integrace a právnímu zakotvení evropského měnového práva. Předmětem druhé kapitoly je Evropská centrální banka. Třetí kapitola objasňuje výhody a nevýhody jednotné evropské měnové politiky.