Státní politika zaměstnanosti - Uhlířová, Monika (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou státní politiky zaměstnanosti a jejím vývojem v ČR. První kapitola analyzuje vývoj nezaměstnanosti, srovnává s Evropskou unií a vymezuje důležité pojmy, týkající se politiky zaměstnanosti. V další části následuje rozdělení politiky zaměstnanosti na aktivní a pasivní se zaměřením na aktivní část. Ve třetí části je rozebraná novela zákona o zaměstnanosti. Čtvrtá část pojednává o podporách v nezaměstnanosti a při rekvalifikaci. Poslední část dokumentuje problematiku zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Teoretické poznatky jsou prokládány praktickými výstupy a vlastními analýzami.