Státní politika zaměstnanosti - Uhlířová, Monika; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou státní politiky zaměstnanosti a jejím vývojem v ČR. První kapitola analyzuje vývoj nezaměstnanosti, srovnává s Evropskou unií a vymezuje důležité pojmy, týkající se politiky zaměstnanosti. V další části následuje rozdělení politiky zaměstnanosti na aktivní a pasivní se zaměřením na aktivní část. Ve třetí části je rozebraná novela zákona o zaměstnanosti. Čtvrtá část pojednává o podporách v nezaměstnanosti a při rekvalifikaci. Poslední část dokumentuje problematiku zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Teoretické poznatky jsou prokládány praktickými výstupy a vlastními analýzami.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses