Kupní smlouva v českém právu - Růžek, Lukáš (2012)
Práce se hlavně zabývá úpravou kupní smlouvy v České republice. Důraz je kladen především na úpravu kupní smlouvy v občanském, obchodním zákoníku, jakož i na znění nového občanského zákoníku. Tato práce nastinuje i úpravy kupní smlouvy v některých zemích sousedících s Českou republikou (Slovensko, Rakousko, Německo) a také v mezinárodním právu soukromém. První část práce se věnuje úpravě kupní smlouvy v České republice a druhá část je zaměřena na mezinárodní kupní smlouvy a kupní smlouvy v sousedících státech (Německo, Rakousko a Slovensko).