Koncepce optimalizace lůžkového fondu kraje Vysočina - Mlčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Lešetický, Ondřej; Dostál, Leoš (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou lůžkového fondu nemocnic. V teoretické části diplomová práce popisuje důvody vedoucí k optimalizaci lůžkového fondu a metody používané pro výpočet vhodného počtu nemocničních lůžek. V praktické části se zaměřuje na návrh koncepce optimalizace lůžkového fondu v kraji Vysočina za použití výpočtu nezbytného počtu lůžek pomocí deterministické metody vycházející z empirických vzorců. Tuto koncepci diplomová práce následně porovnává s již existujícím návrhem Všeobecné zdravotní pojišťovny
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: zdravotnický management; lůžková zařízení; optimalizační metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health service management; bed facilities; optimization methods; master's theses