Místo a úloha strategie řízení rizik v systému krizové připravenosti podniku - Mahdalíková, Miriam (2012)
Bakalářská práce pojednává o významu a postavení strategie řízení rizik v podnikové strategii, která zároveň tvoří základ krizové připravenosti podniku. Teoretická část práce je zaměřena na podnikovou strategii a její hierarchické uspořádání, z čehož možno vymezit místo a úlohu strategie zvládání (řízení) krizí. Jako součást strategie zvládání krizí, je dále podrobněji popsána strategie řízení rizik, její nosní komponenty a strategie řízení kontinuity podnikání. Následně je objasněna otázka krizové připravenosti podniku a její věcná a lidská dimenze. Praktická část předkládá návrh metodického postupu, který obsahuje návaznost kroků potřebných pro tvorbu a formulaci strategie řízení rizik v malém a středním podniku.