Místo a úloha strategie řízení rizik v systému krizové připravenosti podniku - Mahdalíková, Miriam; Antušák, Emil, 1948-; Mejdrech, Vlastimil, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce pojednává o významu a postavení strategie řízení rizik v podnikové strategii, která zároveň tvoří základ krizové připravenosti podniku. Teoretická část práce je zaměřena na podnikovou strategii a její hierarchické uspořádání, z čehož možno vymezit místo a úlohu strategie zvládání (řízení) krizí. Jako součást strategie zvládání krizí, je dále podrobněji popsána strategie řízení rizik, její nosní komponenty a strategie řízení kontinuity podnikání. Následně je objasněna otázka krizové připravenosti podniku a její věcná a lidská dimenze. Praktická část předkládá návrh metodického postupu, který obsahuje návaznost kroků potřebných pro tvorbu a formulaci strategie řízení rizik v malém a středním podniku.
Vedoucí práce: Emil Antušák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses