Energetický dialog mezi Ruskou federací a Evropskou unií - Tabach, Richard; Adámková, Vlasta; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce sestávající z úvodu, pěti kapitol, závěru a seznamu bibliografie v krátké historické posloupnosti charakterizuje funkční energetiku jako přednostní strategický zájem subjektů dialogu z hlediska jejich soběstačnosti a nezávislosti, s důrazem na jejich energetickou koncepci do roku 2030. Analyzuje shodné a rozdílné přístupy energetické politiky stran ve využití palivově-energetického komplexu, kvalitativně novou úroveň vzájemné spolupráce, zdůrazňuje roli jaderné energetiky v perspektivě optimálního využití energetických zdrojů a efektivnosti energetiky. Nasťiňuje perspektivu vytvoření společného energetického trhu a jeho liberalizace.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses