Země BRICu - vývoj a perspektivy - Stonawská, Martina (2012)
Cílem mé práce bylo definovat zkratku BRIC, popsat její jednotlivé členy z demografického, geografického a ekonomického hlediska, uvést jejich předpokládaný vývoj do budoucna a představit hlavní výhody a problémy, které jsou typické pro jednotlivé země. První kapitola popisuje uskupení BRIC, jejich společné summity, demografii, geografii a strukturu hospodářství jednotlivých členů BRIC. Druhá část je zaměřena na analýzu makroekonomických ukazatelů a třetí obsahuje vyhlídky do budoucna s výčtem výhod a problémů zemí BRIC.