Finanční krize a její vliv na zahraniční obchod Ruska - Hadová, Petra (2012)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá globální finanční krizí a jejím průběhem v největší zemi na světě -- v Rusku. V první části této práce je představena ekonomická situace v Rusku od počátku 90. let do roku 2008, kdy se finanční krize rozšířila z USA do celého světa. Další část práce se zabývá konkrétními příčinami krize v Rusku a jejím dopadem na ruský akciový trh. Jsou se zde zmíněny reakce ruské vlády a Centrální banky na krizi a opatření, která byla zavedena. Poslední část práce je věnována zahraničnímu obchodu, který byl ovlivněn poklesem ceny ropy. Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat průběh finanční krize v Rusku, určit hlavní příčiny a v neposlední řadě i následky krize. V závěru jsou shrnuty výsledky, ke kterým jsem dospěla. Zároveň jsou zde navržena možná řešení, která by mohla v případě další krize pomoci k minimalizaci ztrát.