Evropská energetická závislost na ropě a její důsledky - Koderová, Markéta; Bič, Josef; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Energie hraje fundamentální roli v ekonomických aktivitách. Ovlivňuje náš každodenní život a týká se každého z nás. Právě z těchto důvodů je nutné zabývat se energetickou situací našeho regionu. Tato práce se zaměřuje konkrétně na ropu jakožto dominantní energetický zdroj a na stav závislosti, pokud jde o využití ropy jako energetického zdroje v Evropě. Ten je klíčovým tématem a hlavním cílem zkoumání této práce. Pozornost je věnována také nastínění možných doporučení pro evropské státy z hlediska teritoriální diverzifikace a popisu spektra možných alternativ k ropě.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses