Přímé zahraniční investice a ČR - Kantová, Zuzana (2012)
Předkládaná bakalářská práce pojednává o přímých zahraničních investicích (PZI) v souvislosti s Českou republikou. Cílem této práce je zanalyzování dat o přímých zahraničních investicích v ČR. Obsah práce se skládá z analýzy trendů přílivu a odlivu PZI z a do ČR, dále se věnuje investičnímu prostředí v České republice a otázce konkurenceschopnosti ČR v mezinárodním srovnání. Závěrečná část se zabývá agenturou CzechInvest.