Francúzsko-nemecké vzťahy v kontexte eurokrízy - Šuchta, Juraj; Žamberský, Pavel; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Táto bakalárska práca sa venuje pozadiu dlhovej krízy v Európe s prihliadnutím na postavenie, aké v nej zohrávajú hlavní tvorcovia Európskej menovej únie, Francúzsko a Nemecko. Cieľom bakalárskej práce je analyzovať obe ekonomiky v kontexte eurokrízy a poukázať na ich zodpovednosť za dnešnú nepriaznivú situáciu. V prvej kapitole som sa zaoberal francúzsko-nemeckou spoluprácou pri budovaní menovej únie. V druhej kapitole sú porovnané ich hospodárske politiky, pričom dôraz je kladený na proexportnú politiku Nemecka a jej vplyv na ostatné krajiny eurozóny. Posledná kapitola je zameraná na doterajšie riešenia krízy, ktoré boli z veľkej miery výsledkom dohôd práve medzi týmito dvoma krajinami.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses