Mužská a ženská identita v súčasnej spoločnosti - Frolo, Radovan; Hubinková, Zuzana, 1971-; Pauknerová, Daniela, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cieľom práce je poskytnúť obraz o stereotypnom vnímanie žien a mužov v dnešnej spoločnosti a zároveň prepojiť toto vnímanie s úlohou mužov a žien na pozícií moderátorov vo verejnoprávnych a súkromných televíziách. Práca je sústredená na dnešných vysokoškolských študentov a ich subjektívny pohľad na egalitu oboch pohlaví a ich komparáciu vo verejnej sfére a v súkromnom živote. Zároveň sa venuje aj popísaniu postojov k problematike médií. Zároveň chce táto práca poukázať na existenciu genderového stereotypu pri pohľade na diferencované oblasti v hlavnom spravodajstve. Práca pozostáva zo štyroch hlavných kapitol. Prvá kapitola predstavuje priblíženie základných pojmov z oblasti genderu a identity vo všeobecnosti. V druhej časti sa zameriava výlučne na ženskú identitu, jej popis a vývoj v minulosti a zároveň súčasný pohľad na ňu. Tretia kapitola je zameraná podobným smerom ako predchádzajúca, s tým rozdielom, že sa sústredí na mužskú identitu. V záverečnej kapitole sa nachádza praktická časť, ktorá pozostáva z troch základných častí. Prvou z nich je analýza situácie v štyroch konkrétnych televíziách. Tou hlavnou je príprava a analýza hĺbkových rozhovorov s respondentmi a tou záverečnou je praktický výstup v podobe anotácie pre výučbu nového predmetu na vysokej škole.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses