Overenie business modelu predaja nového produktu Lifelink - Kovács, Jozef (2012)
Cieľom práce je overenie business modelu nového produktu novovznikajúcého podniku Lifelink s.r.o. a produktu rovnakého mena. Práca je koncipovaná ako doporučenie investorovi o prijatí resp. zamietnutí investície a zároveň ako podklad pre odhad návratnosti a ziskovosti celého projektu. Práca je založená na využití teoretických a praktických poznatkov získaných počas štúdia a ich uplatnení pri zavedení daného produktu. Práca je rozdelená do štyroch častí, kde prvú časť tvorí úvod obsahujúci popis práce, jej ciele a postupy. Druhú časť tvoria metodologické postupy na základe ktorých je v tretej časti uskutočnená praktická aplikácia. Jadro praktickej časti tvorí štúdia uskutočniteľnosti, rozšírená o špecifické oblasti business modelu. Súčasťou tejto časti práce je aj variantné vyhodnotenie profitability projektu v pesimisitickej, optimistickej a predpokladanej, strednej variante. Záver obsahuje doporučenie investorovi o prijatí, resp. zamietnutí investície do projektu na základe čistej súčasnej hodnoty a ekonomickej pridanej, v ktorých sú zohľadnené všetky faktory obsiahnuté v praktickej časti.