Výzkum národních kultur a jejich porovnání ve světě - Jaroš, Jakub; Dědina, Jiří, 1955-; Cejthamr, Václav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato práce je věnovaná problematice kulturního porovnávání. V první části jsou diskutovány základní aspekty kulturního porovnávání, kam spadá například úvaha nad dalším směřováním a významem národních kultur. Dále se stanoví vztah mezi národní a organizační kulturou a zhodnotí přínos interkulturních výzkumů používaných v současnosti. Na teoretickém rámci je postaven výzkum švédské národní kultury. Hlavním přínosem je pak metoda subjektivního porovnávání, která detailně popisuje postavení švédské kultury v prostředí několika vybraných národních kultur. V poslední částí jsou výsledky výzkumu aplikovány na organizační kulturu. Výsledkem je aktuální zhodnocení švédské kultury a také náměty k dalším výzkumům, které přesahují rámec této práce.
Vedoucí práce: Jiří Dědina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses