Harmonizace pracovního a rodinného života u žen na vysokých pozicích - Vébrová, Eliška (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou slaďování rodinného a profesního života u žen na vysokých pozicích. Hlavním cílem práce je zjistit, zda je to z pohledu samotných manažerek vůbec možné, jaký na to mají názor a jakým způsobem se jim podařilo skloubit tyto dvě oblasti života. Teoretická část shrnuje poznatky, které k tomuto tématu vztahují, od motivátorů přes bariéry ženské manažerské práce až po přístup zaměstnavatelů k ženám v řídících pozicích. Empirická část je založena na informacích, které poskytly ženy na vysokých postech. K tomu účelu byl proveden kvalitativní výzkum. Informace byly získány částečně formou hloubkových rozhovorů a částečně formou dotazníkového šetření.