Harmonizace pracovního a rodinného života u žen na vysokých pozicích - Vébrová, Eliška; Pauknerová, Daniela, 1970-; Surynek, Alois, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou slaďování rodinného a profesního života u žen na vysokých pozicích. Hlavním cílem práce je zjistit, zda je to z pohledu samotných manažerek vůbec možné, jaký na to mají názor a jakým způsobem se jim podařilo skloubit tyto dvě oblasti života. Teoretická část shrnuje poznatky, které k tomuto tématu vztahují, od motivátorů přes bariéry ženské manažerské práce až po přístup zaměstnavatelů k ženám v řídících pozicích. Empirická část je založena na informacích, které poskytly ženy na vysokých postech. K tomu účelu byl proveden kvalitativní výzkum. Informace byly získány částečně formou hloubkových rozhovorů a částečně formou dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses