Lvov - význam historického centra pro cestovní ruch města - Skibinska, Olesia (2012)
Stěžejním tématem bakalářské práce je historické centrum Lvova. Cílem práce je analyzovat nejdůležitější atraktivity Starého Města a na základě provedené SWOT analýzy navrhnout opatření, která by vedla k rozvoji cestovního ruchu města. Práce je rozdělena do tří kapitol. Úvodní kapitola se věnuje vymezení pojmu cestovní ruch a charakteristice turismu na Ukrajině. Druhá kapitola se zabývá popisem cestovního ruchu Lvova a významem Starého Města.Třetí kapitola předkládá návrhy a doporučení, které by napomohly k rozvoji cestovního ruchu města.