Marketingové projekty na zvýšení atraktivity a návštěvnosti Zoo Chleby - Bartošová, Kateřina (2012)
Hlavním cílem bakalářské práce je návrh marketingových projektů, které by pomohly ke zvýšení atraktivity a návštěvnosti Zoo Chleby. Teoretická část charakterizuje cestovní ruch, specifika jeho marketingu a managementu, atraktivity cestovního ruchu a event marketing a management. Dále se zabývá zoologickými zahradami a doplňkovými aktivitami v nich provozovanými. Praktická část uvádí základní údaje o Zoo Chleby, jejím areálu, obyvatelích a činnostech. Podstatu praktické části tvoří samotný návrh marketingových projektů, způsobu jejich organizace a odhad jejich možných dopadů na chod zoologické zahrady.