Volba strategické varianty v organizaci Bohemians 1905, a. s. - Valášek, Martin (2012)
Cílem této diplomové práce je analyzovat manažerský problém v organizaci Bohemians 1905, a.s. a předat představenstvu klubu doporučení pro volbu strategické varianty způsobu řešení daného manažerského problému. Ke správné formulaci problému bude nutná analýza současné situace vč. jejího zasazení do strategického kontextu a nalezení příčin vzniklého problému. K tomu bude využita metodika Kepner-Tregoe, C-E diagram a kognitivní mapa. Dále bude potřeba vytvořit cíle řešení, navrhnout kritéria hodnocení, specifikovat možné varianty řešení a stanovit důsledky jednotlivých variant vzhledem k navrženému souboru kritérií. K tomu bude využit hodnotový strom, kombinace vícekriteriálního hodnocení za rizika a za jistoty, pravděpodobnostní stromy a rozhodovací matice. Jako forma vícekriteriálního hodnocení bude využita specifická forma převodního můstku v podobě agregovaného kritéria poměru cena/výkon jednotlivých variant, která umožní vytvořit preferenční seznam variant.