Podmínky pro rozvoj příjezdového cestovního ruchu v Bělorusku - Veka, Aliaksei (2012)
Daná bakalářská práce je věnována tématu rozvoje příjezdového cestovního ruchu v Bělorusku, jakož katalyzátoru jeho sociálně-kulturního, politického a ekonomického rozvoje. Pohyb turistů na mezinárodní a národní úrovni významně přispívá k řešení otázek zaměstnanosti, vytváří příjem pro národní a regionální hospodářské subjekty, podporuje materiální blahobyt občanů své země. Bohužel rozvoj cestovního ruchu v Bělorusku zatím nedosáhl takového rozsahu jako v zahraničí. Za těchto podmínek je tím nutnější využívání mezinárodních zkušeností a studií v národním odvětví cestovního ruchu. Pravě proto v této práci zkusím zhodnotit existující stav CR v zemi, rozebrat jeho příčiny a nabídnout možné způsoby řešení situace.