Pobídky v obchodních vztazích - Vácha, Jan (2012)
Obsahem diplomové práce jsou pobídky v obchodních vztazích z pohledu účetnictví a daní. Práce je zaměřena zejména na pobídky v nájemních vztazích, skonta, bonusy, slevy a věrnostní programy. Práce diskutuje různé možnosti účetního řešení pobídek z pohledu poskytovatele i příjemce. Zároveň se zabývá i otázkou daňového řešení. Součástí práce je porovnání účetního řešení dle platných českých předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS.