Prověření a vyhodnocení spokojenosti zaměstnanců Nemocnice Pelhřimov - Motáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Mlčák, Jan; Dejmková, Jitka (2012)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a zhodnocením spokojenosti zaměstnanců Nemocnice Pelhřimov, p. o. Cílem práce je vyhodnotit spokojenost zaměstnanců, zjistit, co pracovníky nemocnice nejvíce motivuje a navrhnout doporučení, která by mohla vést ke zvýšení jejich spokojenosti. Průzkum byl prováděn sběrem dat prostřednictvím dotazníku. Ověřování první statistické hypotézy "Jsou zaměstnanci Nemocnice Pelhřimov, p. o. na pracovišti spokojeni?" se zaměřilo na faktory, které nejvíce ovlivňují zaměstnance v pracovním procesu. Druhý průzkum se zabýval hypotetickou otázkou "Jsou zdravotničtí pracovníci nelékaři dostatečně motivováni?". Po vyhodnocení dotazníků je nemocnici předloženo několik návrhů a doporučení, které by mohly vést ke zvýšení spokojenosti zaměstnanců. V diplomové práci je dále popsána struktura nemocnice, způsob odměňování pracovníků, péče o ně, zaměstnanecké výhody, pracovní doba, pracovní podmínky a pracovní pomůcky
Vedoucí práce: Jan Mlčák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: pracovní spokojenost; motivace; dotazníky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; job satisfaction; motivation (psychology); questionnaires; master's theses