Logistický řetězec květin - Klusáková, Michaela; Pernica, Petr, 1948-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá logistickým řetězcem květin a jeho jednotlivými články. Cílem práce je charakterizovat celý logistický řetězec květin a popsat jeho jednotlivé články -- od pěstitele až po maloobchodníka a navrhnout možnosti jeho zefektivnění, převážně z ekologického pohledu. Pomocí kalkulací emisí CO2 je zhodnocen vliv jednotlivých dopravních prostředků a vyhřívaných skleníků na životní prostředí. Část práce je také věnována charakteristice květinového průmyslu v České republice. Práce dospěla k závěru, že nejvhodnější je přepravovat květiny lodí (v chladícím kontejneru), jak pro kvalitu květin, tak pro kvalitu životního prostředí. Druhým nejekologičtějším prostředkem je železnice, taktéž s dosaženou výbornou kvalitou květin, a potom teprve silniční a letecká doprava, která je ale stále méně škodlivá pro životní prostředí, než pěstování květin ve vyhřívaných sklenících.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses