Strategická analýza Nemocnice Pelhřimov, p.o. - Stráská, Alena (2012)
Diplomová práce se zabývá strategickou analýzou Nemocnice Pelhřimov, p. o. Zdravotnické zařízení, jehož zřizovatelem je kraj Vysočina, se pohybuje v dynamickém prostředí. Ve spádové oblasti, která je vymezena regionem, zaujímá dominantní postavení na trhu. Mezi silné stránky Nemocnice Pelhřimov patří bezpochyby lidský kapitál a kvalitně poskytovaná zdravotní péče. Mezi slabé stránky lze zařadit ekonomickou situaci nemocnice či nedostatečné marketingové činnosti. Na základě zjištěných nedostatků, které vycházejí z interní a externí analýzy, je v závěru práce uvedeno doporučení v podobě akčního plánu