Vliv informací a času na hodnotu podniku - Hart, Dominik; Kislingerová, Eva, 1950-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce zkoumá problematiku ocenění podniku v reálném světě. Pro účely práce byla oceněna společnost Shell Czech Republic a.s. k 1. 1. 2010 a k 1. 5. 2012. Ocenění bylo sestaveno pro potencionálního investora z vně podniku, tedy bez přístupu k interním informacím, pomocí výnosových metod. Použité metody se zakládaly na diskontování budoucích toků, kterými jsou FCFF (free cash flow to the firm), FCFE (free cash flow to the equity, DDM (dividendový diskontní model) a tok spojený s EVA. V analýze bylo zjištěno, že největší vliv na hodnotu podniku má potenciál budoucího růstu a diskontní sazba.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses