Řízení průběhu zakázky ve firmě Stavcent, a.s. - Streitbergová, Pavla (2012)
Diplomová práce se zabývá teorií řízení průběhu stavební zakázky. Jak probíhá zakázka v současnosti je ukázáno na praktickém příkladu ze stavební společnosti Stavcent, a.s. Cílem práce je zmapování procesu průběhu stavební zakázky a navržení možných inovací v oblasti řízení zakázek. Práce je členěna standardním způsobem na část teoretickou a praktickou. Obsahem teoretické části je úvod do problematiky. Praktická část nejprve představuje společnost Stavcent, a.s. Dále popisuje jednotlivé fáze stavební zakázky, počínaje její evidencí, přes přípravu nabídky, rozpočtu, harmonogramu, výběr a hodnocení dodavatelů a subdodavatelů, řízení zásob, až po konečnou fakturaci. Závěr praktické části se věnuje možným inovacím v řízení zakázek.