Logistika ve firmě WISSA, spol.s r.o. - Dobrovolný, Jan (2012)
Tato diplomová práce se zabývá logistikou společnosti WISSA, spol. s r.o. Jejím cílem je charakteristika jednotlivých oblastí logistiky této společnosti. Shrnuji v ní také legislativní a smluvní požadavky, kterými se musí společnost řídit. Popisuji v ní dopravu, skladování, řízení zásob, ale i toky logistických informací. Stejně jako nástroje, které umožňují fungování jednotlivých oblastí. Dále se v ní zabývám hledáním problémů logistiky společnosti a jejich řešením. Pomocí analýz a metod -- jako je například metoda ABC nebo metoda řízení zásob, navrhuji zlepšení pro jednotlivé oblasti. Na žádost vedení společnosti, kterému jsou výstupy této práce určeny, se zabývám i několika rozhodovacími problémy týkající se logistiky. Konkrétně se jedná o volbu umístění skladových prostor a rozhodnutí o volbě způsobu dopravy.