Aktuální pozice Polska v ekonomické integraci Evropy - Mertová, Diana; Hnát, Pavel, 1981-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem evropské integrace na současnou pozici Polska a jeho postavení na evropském trhu. Cílem první kapitoly je prozkoumat změny, které nastaly po vstupu Polska do EU, zhodnotit jeho vnitřní a vnější ekonomický vývoj a přiblížit výhody a nevýhody, které Polsku vyvstaly po integračním procesu. Druhá část práce je zaměřena na efektivnost postavení Polska v unii a prioritou je prozkoumání konkurenceschopnosti státu a vymezení odvětví, kterých hodnocení dominuje a naopak i odvětví, která výrazně snižují postavení země mezi unijními státy. Cílem bude navrhnout možná řešení pro odvětví snižující konkurenceschopnost země na světovém žebříčku a podtrhnout silné stránky státu.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses