Analýza financování podniku CZ LOKO, a.s. - Bárta, Jan (2012)
Cílem práce je popsat možnosti financování podniku a následně analyzovat, jakým způsobem je financován konkrétní podnik. Nejdříve je analyzováno financování na celopodnikové úrovni. Možné zdroje financování jsou rozděleny podle dvou kritérií na vlastní a cizí a na interní a externí. Na tuto část navazuje vyhodnocení EVA podniku. V závěru práce je vyhodnoceno financování podnikové investice. Kritériem pro vyhodnocení je právě vliv na celopodnikový ukazatel EVA.