Ekonomická diferenciace zemí Eurozóny - Břečková, Radka; Hnát, Pavel, 1981-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Eurozóna je heterogenní skupina, která spojuje země odlišných ekonomických úrovní a právě rozdílná ekonomická úroveň členských zemí způsobila značné obchodní nerovnováhy a další ekonomické problémy ekonomicky slabších zemí. Cílem práce je komparace všech členských zemí a na základě ukazatelů ekonomické výkonnosti a dlouhodobějších ukazatelů ekonomiky určit země, které tvoří ekonomické jádro a ekonomickou periférii Eurozóny. Druhá část práce se zaměřuje na země ekonomické periférie Eurozóny a na jejich nejzávaznější současné problémy, kterými jsou zadluženost, vnější rovnováha, konkurenceschopnost a nezaměstnanost.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses