Dopady přírodních katastrof na japonskou ekonomiku - Platlová, Drahomíra; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Japonsko patří mezi nejvyspělejší státy světa, a přesto se nedokáže ubránit četným přírodním katastrofám ani jejich následkům. I když se stát snaží minimalizovat škody, stále tyto tragické události ovlivňují chod státu a jeho ekonomickou výkonnost. Cílem bakalářské práce je zjistit, v jaké míře ovlivňují přírodní katastrofy tuto zemi a analyzovat dopady, které mohou na ekonomiku mít. První kapitola obsahuje obecnou část, která uvádí čtenáře do problematiky přírodních katastrof. Druhá kapitola je zaměřena na Japonsko, konkrétně jsou zde popsány geografické podmínky státu, varovné systémy, které Japonsko využívá či porovnání dvou klíčových zemětřesení Kobe a Tohoku.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses