Ekonomická analýza podniku J.J. Darboven s.r.o. - Matyáš, Petr (2012)
Diplomová práce se zabývá komplexní ekonomickou analýzou podniku J.J. Darboven s.r.o. v letech 2005-2010, dále odhadem budoucího vývoje podniku, zjištěním silných a slabých stránek podniku a identifikací hrozeb a příležitostí, které mohou podnik ovlivnit. K tomuto cíli jsou použity metody ekonomické analýzy, zejména analýza PEST, Porterova analýza pěti konkurenčních sil a metody finanční analýzy, tedy například horizontální a vertikální analýza výkazů, analýza poměrových ukazatelů, analýza čistého pracovního kapitálu, bankrotní a bonitní modely, rozklad vrcholového ukazatele ROE a také srovnání finančních ukazatelů s konkurencí. Závěr práce poté shrnuje nejdůležitější zjištění a obsahuje doporučení, které by měly vést ke zlepšení výkonnosti podniku.